Over Alison den Besten

Alison den Besten is in 1984 in Groningen afgestudeerd als diëtist. Ze werkt nu al een aantal jaar bij zorgcentrum Snavelenburg in Maarssen waar ze zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van voedingsproblemen die veel voorkomen bij ouderen en chronisch zieken. De behandeling en begeleiding van cliënten met (dreigende) ondervoeding behoren tot mijn speerpunten.

De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar eiwitsynthese. Belangrijkste oorzaak van ondervoeding is dat de eiwitsynthese verstoord is bij ziekte. Deze eiwitsynthese speelt ook een belangrijke rol bij de voeding van sporters en ben ik hier ook aardig in thuis.

Inmiddels heeft ze haar werk uitgebreid naar de eerste lijn; mensen adviseren die thuis wonen, maar blijft ook gewoon bij Snavelenburg aan het werk.

Alison den Besten is een bevoegd diëtist, staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici, is lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, Diëtisten Geriatrie en Ouderen, Stuurgroep Ondervoeding en van Parkinsonnet. Ze staat vermeld in de verwijsgids kanker van het IKNL.