Overgewicht

Bij overgewicht kan ik adviseren, echter is de 3 uur uit de basis verzekering erg weinig. Gaat het om alleen advies over voeding en lukt het vervolgens deze adviezen zelf toe te passen, dan kan 3 uur voldoende zijn. Anders moet er bijbetaald worden (20 euro voor een consult van 20 minuten).

Mijn ervaring is dat overgewicht het lastigste dieet is om vol te houden. Bij de meeste diëten voelen we ons beter en dat motiveert om het dieet vast te houden. Bij een energie beperkt dieet, is veel wilskracht nodig om het vol te houden. Vaak hebben mensen een diëtist of zelfs een psycholoog nodig als coach.

Contact opnemen

Het koolhydraatarme dieet, zie ook bij diabetes, is erg effectief. Mensen ervaren minder honger en houden het hierdoor beter vol. Niet vet maar juist de koolhydraten zijn dikmakend voor iemand die de neiging heeft dik te worden rond de buikstreek. Helemaal als je te zwaar bent en niet overmatig eet. Je eet dan kennelijk verkeerd.
Het buikvet ontstaat niet uit het vet dat we eten, maar is vet dat we zelf maken uit suikers, onder invloed van insuline.
Bij overgewichtdiabetes wordt niet te weinig maar eerder te veel insuline gemaakt, als compensatie dat het lichaam ongevoelig reageert op de insuline.
Koolhydraten stimuleren insuline, dat stimuleert weer de vetopbouw. Insuline blokkeert ook vetverbranding. Dus: minder koolhydraten, meer vetverbranding! Maar minder insuline zorgt ook voor stabielere bloedsuikers en daardoor voor minder trek/honger. Bewegen/sporten heeft een hele goede invloed op gewichts vermindering; het lichaam verbruikt meer calorieën en de eetlust wordt minder. Klinkt raar, maar is waar!!

Er wordt een dieetbehandelplan op maat gemaakt. Hierbij houdt de diëtist rekening met uw wensen en uw doelen. De diëtist probeert met haar adviezen zo dicht mogelijk tegen uw eetpatroon uit te komen. Hoe kleiner de wijziging, hoe makkelijker het dieet is vol te houden. De diëtist helpt u ook om uw gedrag ten aanzien van voeding te veranderen, zodat u uw andere manier van eten op de langere duur kunt volhouden.


Notice: Trying to get property of non-object in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/themes/denbesten/cursus_single.php on line 290