CVRM

Cardio vasculair risico management. In gewoon Nederlands; het voorkomen van hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten zijn deels aangeboren en deels verworven ziekten. Veelal worden hart- en vaatziekten behandeld met medicatie. Gezonde voeding kan ook van invloed zijn. Verwijzing door de huisarts kan plaats vinden via de ketenzorg of via verwijzing door de huisarts. U kunt hier eventueel zelf om verwijzing naar de diëtist vragen. Bij hoge cholestrol waarden schrijft de huisarts vaak statines voor. Medicijnen die bij sommige mensen vervelende bijwerkingen geven. Soms kan anders eten net genoeg zijn om geen statines te hoeven te gebruiken.

 

Contact opnemen

Bij een te hoge bloeddruk, kan een zoutarme voeding verbetering geven, of bij overgewicht, kan afvallen de bloeddruk verbeteren.

Bij hoge cholesterol waarden ofwel verstoorde cholesterolwaarden (totaal, LDL, HDL, ratio), de triglyceridenwaarde, kan er ook met de juiste voeding veel verbeteren. Meer onverzadigde vetten en minder verzadigde vetten en minder koolhydraten kunnen een groot effect hebben.

Bij hart- en vaatziekten is het belangrijk om te proberen een gezond gewicht te krijgen, gezond te eten en te bewegen. Ook stoppen met roken is van invloed.

 

Er wordt een dieetbehandelplan op maat gemaakt. Hierbij houdt de diëtist rekening met uw wensen en uw doelen. Afvallen, stoppen met roken, anders eten en meer bewegen zijn erg veel veranderingen in één keer. Dit is meestal niet haalbaar. Er moeten prioriteiten gesteld worden. De meeste gezondheids winst wordt behaald door eerst te stoppen met roken en de voeding een beetje aan te passen, zodat de cholesterol waarden verbeteren. Vervolgens kunt u een volgende stap nemen. Deze overwegingen en de te volgen stappen kunt u met de diëtist bespreken. De diëtist helpt u ook om uw gedrag ten aanzien van voeding te veranderen, zodat u uw andere manier van eten op de langere duur kunt volhouden.

Er wordt een dieetbehandelplan op maat gemaakt. Hierbij houdt de diëtist rekening met uw wensen en uw doelen.


Notice: Trying to get property of non-object in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/themes/denbesten/cursus_single.php on line 290